Održan prvi KIRBAJ GODINE

534

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U punoj dvorani Doma sportova, u petak 18. ožujka, održan je prvi „Kirbaj godine“. Mejaši, Sinovi Ravnice i naša malenkost oduševljenu publiku puna tri sata držali smo na nogama. Slavonci i Varaždinci udružili su svoje tamburaške snage i priredili najbolji tamburaški provod u Zagrebu.

Untitled133

Na pozornicu Male dvorane Doma sportova, prvo su izašli Sinovi Ravnice. Koncert su otvorili njihovom obradom pjesme „Dođi u Vinkovce“. Uslijedile su svima dobro poznate pjesme poput, „Žena boginja“ , „Nisam loš“  te „Ljubavnici“ koju su izveli s glumicom Nelom Kocsis. Nela se ujedno pojavljuje kao gošća i u njihovom posljednjem spotu za aktualni singl „Malo da, malo ne“

Nakon Sinova Ravnice na pozornici su se pojavili Mejaši. Denis Dumančić obučen u policijsku odoru, sirene, članovi benda u zatvorskoj odjeći…sve je naslućivalo da slijedi pjesma „Zavela me Ana“. Na daljnjem repertoaru Mejaša našle su se “Pijanka”, „Zapjevajmo onu našu“ i naravno „Zorica“.

Iza naših kolega, uslijedili smo mi. Nastup smo otvorili pjesmom „Ej lutkice“, a uslijedile su „Zlatna polja“  za koji smo istoimeni album osvojili ZLATNU PLOČU. Zatim je uslijedila „Malena“, „Raduje me raduje“, „Jedan čovjek i jedna žena“. Neobičan spoj rocka i tamburaškog izričaja zasigurno je glazbena kombinacija sa Teškom industrijom u pjesmi „Žena za utjehu“ koju smo izveli s Leom Mijatović. Hit „Gukni golube“ koji inače izvodimo s Colonijom i koji na YouTubeu broji preko 4 milijuna pogleda, ovom smo prilikom izveli s gošćom Ivom Ćurić. Pjesma kojom smo zatvorili svoj samostalni dio nastupa bila je“Još jedan dan bez nje”.

 

Svi koji su bili na „Kirbaju godine“, ovom su prilikom mogli ekskluzivno kupiti naš novi live album ;

 

„ Album „Slavonia Band – Live“ poklon je svim našim fanovima i vjernoj publici kojim obilježavamo 15 godina od okupljanja i početka djelovanja banda. Koncert je održan u klubu „Boogaloo“ u Zagrebu 20.4.2012. godine povodom našeg, tada objavljenog, albuma „Zlatna polja“ za koji smo nedavno primili „Zlatnu ploču. Na toj snimci pokušali smo dočarati i prenijeti dio atmosfere i ljubavi koju smo doživjeli te večeri s našom vjernom publikom. Upravo nas je ta podrška naših fanova u ovih 15 godina motivirala i tjerala naprijed. Hvala svima koji nas podržavaju, a velika zahvala, naravno, ide našim obiteljima koje su bezrezervno uz nas.“ – izjavili su članovi banda.

 

Nakon gotovo tri sata svirke, bendovi su se još jednom popeli na pozornicu i zajednički izveli slavonski bećarac kojim su se, za tu večer, oprostili od publike.

 Voditelj prvog Kirbaja godine bio je šarmantni Frano Ridjan koji je svojim komentarima nasmijao Dom sportova.

I dalje pratite facebook stranicu Kirbaja godine!

Untitled3677

Comments are closed.